Sorunuz

    Herhangi bir soru için bize ulaşabilirsiniz

    Sıkça Sorulan Sorular

    Halımı neden temizlemem/temizletmem gerekir?

    Dış mekandan gelen tozlar, kir kalıntıları, yiyecek, içecek döküntüleri, bakteriler, uçucu organik bileşikler ve başka birçok kirletici madde zamanla halınızın liflerine işlemektedir. Basitleştirecek olursak, halının yıkanması bir lavabo gibi işlev görür. Yukarıda belirtilen kirletici maddelerin tamamını toplar ve filtre eder. Bu, toplama ve filtre etme işlemi nefes aldığınız havayı temizler ve daha sağlıklı bir ortam oluşmasını sağlar.

    Halı hangi sıklıkta yıkatılmalıdır?

    Halılar görüntüde temiz gözükseler bile zamanla bakteri, mayt ve mantar barındırmaktadır. Bilinenin aksine halı yılda en az iki kere muhakkak profesyonel halı yıkama firmalarında yıkatılmalıdır. Sağlığınız için Halı Temizleme Merkezi olarak halılarınızı yılda en az iki kere yıkatmanızı tavsiye ediyoruz.Halı yıkama firmalarında, yıkama işleminin hemen ardından halıdaki fazla su atılımını sağlayan makineler olduğundan halı ıslak kalmamış olur ve dolayısıyla bakteri oluşumu en aza indirilmiş olur. Kendi bahçesinde halı yıkama işlemi yapanlar veya yeterince ekipmana sahip olmayan merdiven altı kuruluşlarda halı ıslak kaldığından bakteri oluşumuna neden olmaktadır. Bu yetişkinlere zarar vermekle beraber çocuğu olan ailelerde daha büyük bir sorun olmaktadır.

    Halının m2 si nasıl hesaplanır?

    Halılar m2 usulü yıkanmaktadır. Bir halının kaç m2 olduğunu hesaplamak son derece kolaydır. Halınızın eniyle boyunu ölçün ve çarpın.Örneğin :Eni 1metre boyu 3metre olan bir halı 3*1 = 3 m2 dir.Periyodik olarak Halı Temizleme Merkezi tarafından yıkaması yapılan halılar, sağlıklı ortamlar oluşturulması için de önemli katkıda bulunur.

    Halı yıkama işleminden sonra halılar çabuk kirlenir mi?

    Bazı ev sahipleri, halı temizleme işleminden sonra halının daha çabuk kirleneceği konusunda kaygı duyduklarını ifade etmişlerdir. Bu kaygı, birçok temizleme şirketinin temizlik işlemini uygun olmayan şekilde gerçekleştirmesinden kaynaklanmaktadır. Bu şirketlerin çoğu, masraftan kaçmak ve zamandan tasarruf etmek için en ucuz temizlik sıvılarını kullanmakta, çalışanlarına doğru dürüst eğitim vermemekte ve deterjan kalıntısını gidermek için ayrı bir durulama işlemi gerçekleştirmemektedir. Eğer halı yıkama ve halı bakımı bilinçli bir şekilde yapılmaz ve halıda deterjan bırakılırsa, yeniden kirlenme süreci hızlanacaktır.